Dagboek

Aantal berichten: 30
Ga naar:   

Bang voor miskraam?

22 november 2021

Een aantal jaar geleden hebben wij een miskraam gekregen. Alles leek goed te gaan, het hartje klopte, echo zag er goed uit. Het was wel een stressvolle periode in verband met privé omstandigheden, maar we maakten samen het beste van.

Nog 2 weken en dan zouden wij 3 maanden zwanger zijn. We dachten waarom nog langer wachten met vertellen. Wij zijn uit eten gegaan met de kids en hebben het verteld. Wij waren allemaal zo blij.

Helaas mocht het toch niet zo zijn, want een paar dagen daarna kreeg ik een bloeding. Dat was een slecht teken. De verloskundige zag dat het hartje niet meer klopte. Omdat het niet vanzelf ging, moest ik medicatie nemen om het op gang te brengen. Van een droom naar een nachtmerrie!! 

Daarna durfden wij het niet meer, te bang dat het nog een keer zou gebeuren. Nu, na een paar jaar, kribbelde het toch en besloten we alsnog deze avontuur aan te gaan. 
 

De eerste 3 maanden waren zo stressvol, maar ook hoopvol. Iedere keer dat ik ook maar een beetje buik pijn had, was ik direct in paniek. Het zal toch niet weer zo zijn... Gelukkig is alles goed verlopen :-)
 

Hebben jullie ook zoiets meegemaakt? en waren jullie ook zo bang om het nog een keer te proberen?

Zwangerschap verbergen

12 november 2021

Het is niet makkelijk om je groeiende buik te verbergen. Daarnaast moesten wij continu erop letten dat we ons niet verspraken! Gelukkig is het wintertijd, dankzij dikke truien is het gemakkelijker om je buik te verbergen. Wat ook een probleem vormde was, feestjes! Iedereen die mij goed kent, weet dat ik van een feestje hou (en van alcohol). Tijdens een feestje kan je nog enigszins doen alsof je drinkt. Van dansen en gek doen, hou ik toch wel dus mensen denken toch gauw dat ik een drankje op heb. Maar wanneer je samen met een paar mensen bent, kan het snel op gaan vallen.

Uiteindelijk hebben wij besloten om het toch tegen een aantal mensen te vertellen. Ze waren blij verrast met ons nieuws! Leuk om het toch tegen iemand te kunnen zeggen en erover praten. Mijn beste vriendin zei direct! Ik ga de gender reveal regelen en de babyshower. Hhaha ik ben benieuwd! Nooit zoiets gedaan, maar lijkt mij super leuk en spannend!

 

Je bent zwanger

02 oktober 2021

1 week overtijd, dat wordt tijd om te testen! Zo spannend! Stiekem in de ochtend naar de wc met de test zodat mijn man niks doorheeft. Wachten, wachten en jah! Positief! Je bent zwanger! 🎉🎉 Vervolgens moest ik bedenken: Hoe ga ik het tegen mijn man vertellen. Uiteindelijk dacht ik, ik app hem gewoon. Hij was zich klaar aan het maken om naar kantoor te gaan. Ik zei: wil je even op je telefoon kijken? Hij kon zijn ogen niet geloven! Het is zo snel gegaan! Binnen 1 maand zwanger! We waren zo blij en vol ongeloof! 
 

Hoe lang duurde het bij jullie? En hoe hebben jullie het jullie partner verteld? Ben benieuwd 😊

 

 

 

Spiraal mag eruit

31 augustus 2021

Vandaag is het echt zover! Mijn spiraal mag eruit en dan begint het echt. De spanning stijgt! Het is zo spannend! Hoe lang zal het gaan duren voordat het zover is? Als alles maar goed gaat ...

Op vakantie

16 augustus 2021

Het kribbelde al een beetje bij ons. Zullen we nog een kind nemen? Maar zoveel twijfels en zoveel vragen die wij aan onszelf stelden

1. We hebben al drie gezonde kinderen. Dus zouden we dat wel doen?

2. En er zit een beste leeftijdsverschil tussen. Onze oudste dochter wordt in januari alweer 18 jaar oud, onze middelste zoon wordt in oktober 14 jaar oud en onze jongste zoon in december 11 jaar oud. Een behoorlijk verschil dus!

3.En eigenlijk hebben wij net alle vrijheid weer terug. We kunnen zorgeloos een avondje weg, even samen met mijn man lekker uit eten, enz. Willen wij wel "opnieuw" beginnen met alle verantwoordelijkheid, tijd en energie die erbij hoort?

4. En wat vinden de kinderen ervan? Misschien vinden zij het helemaal niks..

Zoveel vragen... Uiteindelijk, op vakantie, dachten we vragen het gewoon aan de kids. Stel je voor dat we nog een kind zouden willen, wat niet zeker is, zouden jullie dat leuk vinden? En hoe zouden jullie de kamers dan willen indelen? 
De kinderen leken het idee leuk te vinden. Okey, nu alleen wij nog. Wat willen wij? Uiteindelijk besloten we iets heel geks. Er was kermis in de stad. Als we in 1 keer, met 1 munt, een knuffel uit de automaat kunnen pakken, dan doen we het gewoon!

EN ja hoor, het lukt je bijna nooit, maar dit keer hadden we meteen een knuffel te pakken. En wit met roze unicorn, zal dat een teken zijn dat het een meisje gaat worden?

 

Hoe hebben jullie zo een beslissing gemaakt? Hadden jullie ook veel twijfels en vragen?