Dagboek

Aantal berichten: 30
Ga naar:   

13 weken echo

08 december 2021

Het is weer zover! Wij mogen weer genieten van hte zien van onze kleine baby! Spannend zo een 13 weken echo. Dan kunnen ze zien of er afwijkingen te zien zijn. Met 20weken zullen wij nog een soort gelijke echo krijgen, maar dan zal alles nog beter te zien zijn.

Alles zag er goed uit! Ook NIPT test uit laten voeren en geen afwijkingen gevonden! Een echte opluchting!

 

 

De dag dat de kinderen het te horen krijgen

05 december 2021

Vandaag is het zover! De kinderen krijgen te horen dat ze een broertje of een zusje erbij krijgen! Zo benieuwd!

De kinderen mochten eerst de Sint cadeaus uit pakken. Vervolgens hadden wij 1 laatste gezamenlijke cadeau! Nadat ze hem geopend hadden, zagen ze een fotolijstje met daarin? Een echo! Onze dochter had het meteen door! De kinderen reageerden verbaasd maar enthousiast. Nou ja behalve de jongste. Hij wilt geen oudere broer zijn, maar hij wilt de jongste blijven.

Gelukkig na een paar gesprekken raakt ook de jongste steeds enthousiaster. Hij hoopt wel dat het een jongen wordt, maar denk dat het een meisje is. Wie zal het zeggen!

 

 

Wanneer en hoe vertellen?

03 december 2021

Jah, dan komt het dilemma. Wanneer gaan we het vertellen en aan wie gaan we het als eerst vertellen. 

Na lang nagedacht te hebben, wilde ik het het liefst zo laat mogelijk tegen de familie en de kinderen vertellen. ten eerste was ik nog steeds erg bang dat er iets kon gebeuren en ten tweede wilde ik graag tot kerst wachten. Ik dacht welk cadeau is mooier en bijzonderder dan het leven zelf. We hadden een plan.

Tegen (schoon) ouders en dichtbije familie zouden we het eerste kerstdag vertellen. Ik had nog genoeg tijd om na te denken hoe ik het zal vertellen. Ik wilde iets bijzonders bedenken.

Tegen de kinderen wilden wij het graag wat eerder vertellen en aangezien ik al best wel "ver" was (verder dan verwacht) dachten we waarom vertellen we het niet met Sinterklaas. Dat zou toch wel een hele mooie verrassing zijn!

Tegen de rest wilde ik het na kerst, zo snel mogelijk, vertellen zodat mensen het van ons te horen zouden krijgen. Het ging niet helemaal zoals we wilden, want tussendoor kwamen wij bij een paar mensen er niet zo makkelijk vanaf en moesten we het wel vertellen. 

Hadden jullie ook van te voren bedacht hoe en wanneer jullie het aan wie zouden vertellen?

Termijn bepalingsecho

02 december 2021

Eerste echo! Wat spannend! 1 week niet kunnen slapen van de spanning. Zal alles goed gaan? Als het hartje maar klopt. Allerlei zorgen spoken door je hoofd en dan is het zover. Je ziet jouw kleine baby voor het eerst. Het beweegt, het hartje klopt. Wat een opluchting! Tranen van geluk! Maar wacht is even, de verloskundige dacht dat ik nog maar 8 weken zwanger was, maar volgens de termijn echo zitten we al op 11 weken!! Wow! Een opluchting, maar tegelijkertijd moesten we zo snel mogelijk een afspraak inplannen voor de 13weken echo! 

Wat gaat het dan ineens snel!

 

 

Trek

25 november 2021

Naast de (ochtend) misselijkheid de eerste 3 maanden, had ik ook overal trek in gekregen! Hele dag trek in fruit en naar vlees! Ik eet al jaren geen vlees meer, maar de onstilbare trek naar vlees was zo groot geworden dat ik zelfs droomde dat ik vlees at!!

Op een dag, 25 november, gooide ik het in de gezamenlijke app met mijn oom en tante. Ik heb zo trek in een broodje beenham! En ja, mijn oom was al bij de winkel om beenham voor me te halen. Zo ee uitnodiging kon ik niet weerstaan! Bij hun thuis aangekomen rook ik de geur al van gebakken beenham! En het smaakte zo goed! Met honing mosterd saus natuurlijk!

Vanaf die dag eet ik weer vlees en ik geniet ervan! Schuldgevoel en spijt? Eerst wel, maar ik geniet er zo enorm van dat alle spijt snel weer voorbij vliegt!