Dagboek

Aantal berichten: 30
Ga naar:   

Slaaptekort

14 maart 2022

Slapeloze nachten! frown 

Ja nu al! Hebben jullie dat ook, dat dat je kleine zo bewegelijk is? Zodra ik me even omdraai, wordt zij al wakker en kan het feest daar binnen beginnen hahha. In het begin leuk, maar merk dat ik nu toch wel echt heel erg moe ben en prikkelbaar door de vermoeidheid. Ik ben wel erg benieuwd of het straks ook zo gaat zijn dat ze in de nacht veel wakker zal zijn. Soms denk ik, misschien is het leuk om momenten wanneer ze erg bewegelijk is, vast te leggen zodat we dat later kunnen bekijken. 

Hoe gingen jullie hiermee om? Ook last van slapeloze nachten gehad? Alle tips zijn welkom

26 weken - Pretecho

07 maart 2022

Vandaag mochten wij ons kleine wonder opnieuw bewonderen! heart Wat is de technologie van nu toch mooi! We hebben ooit eerder een pretecho laten maken (tijdens de zwangerschap van Luca), dat was toen al bijzonder. Maar tegenwoordig is het zoveel beter te zien! Wij waren zelf niet van plan om een pretecho in te plannen, maar zijn toch zo blij dat wij dit cadeau hebben gekregen! Dank aan diegene daarvoor! Het was prachtig! 

Onze dame is wel erg bewegelijk, het was dus niet makkelijk om goede momenten te krijgen, maar het is toch aardig gelukt! Wij kunnen niet wachten dat wij haar mogen vasthouden! 

 

 

 

 

 

25 weken

26 februari 2022

25 weken zijn alweer voorbij gevlogen! Wat is het snel gegaan! 

Hoe ik mij voel? Ik voel me nog steeds goed 😊 Heb wat last van benauwdheid en begin echt banden pijn te krijgen, maar ben allang blij dat het zo gaat. Met de zwangerschap van Jayden kreeg ik al bekken instabiliteit met 16 weken! Ik dacht nou ben nu wat ouder en het wordt mijn 4de zwangerschap dus bereid je maar voor! Maar gelukkig valt het tot nou toe erg mee! 
 

Babykamer. De slaapkamer is inmiddels geschilderd. We zijn langzaam begonnen met de inrichting. Over 2 weken wordt er een muurschildering geschilderd op de wand boven de commode. Wij zijn erg benieuwd! Nog gordijnen, een kledingkast een een mooie klamboe vinden en we zijn er redelijk klaar voor! 
 

Babyspullen. Ik kon niet langer wachten en heb mijn eerste grote inkopen gedaan. Een baby badje, een schommelstoel, lakentjes, dekentjes, hydrofiele doeken, "Melk zet" apparaat (tegenwoordig heb je dus een apparaat waar je babyvoeding in doet en je flesje wordt binnen een paar seconden met de juiste hoeveelheden en temperatuur bereid! Wat een uitkomst!). 
 

Babykleertjes. Ook daar kon ik niet mee wachten 🥰 Je ziet zoveel leuke kleding en je kunt niet wachten met inkopen! Dus waarom wachten? Gewoon doen! Welke maten? Dat vind ik lastig. Je krijgt ook altijd zoveel van iedereen, maar wilt toch graag ook de leukste setjes voor je kleine in huis hebben. Ik heb van alles besteld in maat 50 en 56 en denk bij mezelf, je kunt nooit genoeg kleding hebben, toch? 😜 Ze wordt in juni geboren en wat ik lastig vond is: wat trek je aan een pasgeboren baby aan in de maand juni? Lange mouwen? Korte mouwen? Ik las dat je pasgeboren baby's eigenlijk altijd lange mouwen aantrekt, tenzij het 30 graden buiten is. Je kleine moet het ook niet te warm krijgen. Hoe hebben jullie dat gedaan? Ben benieuwd! 
 

 

 

 

 

Voorbereidingen babykamer

10 februari 2022

De babykamer. Waar en hoe zullen we hem inrichten? Wanneer? Is het niet te vroeg? Welke kleuren? Wat voor meubels? Een hoop denkwerk.. 
 

Gelukkig hebben mijn partner en ik dezelfde ideeën en smaak! Er moet al zoveel, dan is dat in ieder geval een meevaller 😅 Waar beginnen we mee?
 

1. Waar? Allereerst moesten wij slaapkamers "verplaatsen". Onze dochter Desiree is naar de logeerkamer "verhuisd" en onze zoon Luca naar zolder (voorheen slaapkamer van Desiree). Luca zijn slaapkamer wordt de babykamer! Ideaal want de slaapkamer ligt naast onze slaapkamer en tegenover de slaapkamer van Jayden. Eerste stap: check ✅

2. Schilderen! Op dit moment hebben de wanden van de slaapkamer een zwarte kleur. Dat vinden wij niet zo leuk voor een baby slaapkamer en daarom zijn we vorig weekend op kleuren jacht gegaan! Welke kleur wordt het? Wij dachten aan olijf groen of terra roze. Uiteindelijk hebben we voor terra roze gekozen. De wanden worden zaterdag as geschilderd. Eerst wit en vervolgens met de kleur. Wij zijn erg benieuwd!

3. Muurschildering. Om de slaapkamer wat "specialer" te maken, dachten wij aan een muurschildering. Het is erg lastig om op korte termijn iemand te vinden die mooi kan schilderen, maar gelukkig hebben wij iemand kunnen vinden die in maart voor ons dat wilt doen :-) Belangrijk voor zo een afspraak is natuurlijk welk thema wil je. Alles is mogelijk! Wij houden nog even voor ons wat het wordt! Zodra het klaar is, zullen we zeker de foto's met jullie delen

4. Meubels en inrichting. Tjah, vanwege de lange levertijden is het handig om tijdig de meubels te bestellen. Ook daarin is er zoveel keuze! Wij wilden geen standaard babykamer en daarom hebben wij aparte onderdelen besteld. Deze worden waarschijnlijk over 6 weken geleverd. Wij zijn erg benieuwd! Het worden in ieder geval witte meubels! Naar de inrichting willen we pas gaan kijken nadat alle meubels binnen zijn gekomen!

Hopelijk gaat alles soepeltjes verlopen en kunnen we snel beginnen met de inrichting en overige zaken welke nog aangeschaft moeten worden. Het lijkt alsof je nog alle tijd hebt, maar de tijd gaat dan ook erg snel voorbij. Met hoeveel weken hebben jullie de kamer ingericht?

 

Vakantie tijdens zwangerschap

21 januari 2022

Op vakantie tijdens je zwangerschap. Kan dat wel? En tot wanneer? Is het verstandig om een lange reis te maken? Wat als er iets onderweg gebeurt? Allerlei vragen spoken door je hoofd. 
 

Ik heb met de verloskundige overlegd of het verstandig is om zo een lange reis te maken (naar Curaçao, 10 uur vliegen) en het enige wat ze tegen me zei veel plezier! Dus ja het kan! Sommige vliegmaatschappijen willen een artsenverklaring hebben vanaf 32 weken. Ik ben nog maar 21 weken dus dat scheelde voor mij! 
 

Mijn ervaring: 

De reis: ja het duurt lang, van het stuk zitten krijg je last van stijfheid en pijn aan je lichaam door je houding. Ook hield ik veel vocht vast, had erg dikke enkels. Viel het me tegen? Eigenlijk niet, eigenlijk viel het me erg mee, behalve het last hebben van een jetlag, maar dat heb je toch wel of je nou zwanger bent of niet

De warmte: ik had totaal geen last van de warmte. Drink voldoende en zorg ervoor dat je voldoende rust pakt tussendoor en naar je lichaam luistert en dan komt het helemaal goed! 
 

Kortom: we hebben heerlijk genoten! Geen reden om bang te zijn! Gewoon lekker op vakantie gaan!