Dagboek

Aantal berichten: 30
Ga naar:   

35 weken

08 mei 2022

Nog twee weken en dan mag ze in principe komen! Wij kunnen niet wachten om haar vast te houden! En ik kan ook niet wachten om weer mijn lijf voor mezelf te hebben 😜 

Laatste maand valt altijd zwaar! Slapeloze nachten, voorweeen, brandend maagzuur, benauwdheid wat erger geworden is, vaak plassen, noem maar op. Iedereen herkend het denk ik. Het hoort er allemaal bij ik weet het, maar zo blij om straks weer normaal te kunnen lopen, liggen, ademen.

Ze is nog steeds lekker druk in mijn buik, ze maakt er een feestje van! Ik vermoed dat ze net zo druk wordt als onze dochter, maar dat gaan wij snel genoeg meemaken! 
 

Deze week geboortekaartjes uitzoeken en enveloppen alvast bestellen zodat wij straks goed voorbereid zijn. Adressen lijst staat al klaarβœ”οΈ 
 

Tas staat klaar, klossen onder ons bed, babykamer en spulletjes,.. alles klaar! Ik blijf maar bestellen, je ziet zoveel leuks! Het gaat een erg verwend meisje worden πŸ₯°

34 weken

29 april 2022

Nog even te gaan, maar het gaat nu wel snel! Nog een maand en hebben we ons meisje in onze armen! 😍😍

Vandaag hadden we een afspraak bij de verloskundige en alles gaat goed :-) Ze ligt al goed laag, waarschijnlijk is dat de reden waarom ik al een paar dagen last had van "kut" weeen hahha, dat komt door het indalen. Omdat ik het zo erg benauwd heb, vroeg ik vanaf welke week ze beginnen met strippen maar dat is pas met 41 weken! Ook het inleiden is vanaf 41 weken 😱 ik zei tegen de verloskundige dat ik het anders zelf ga proberen vanaf 37 weken en zij vertelde dat vrijen daar ook heel goed voor werkt! Dus ik gaan met die banaan! Hahaha nog even geduld! 

Babyshower

24 april 2022

Eigenlijk was het als verrassing bedoeld, maar ik had het al gauw door. Mijn man had ik de agenda vrij houden gezet. Ik dacht uhmm op een zondag en waarom zo geheimzinnig? Het moet dan de babyshower zijn, ik wist het zeker! :-P 

Doordat ik niet in zo een goede conditie was (na ziekenhuisopname), had mijn vriendin met mij overlegd of het wel voor mij haalbaar was. Ik kan eindelijk weer normaal (liggend) slapen, dat lukte eerst niet door de vocht achter me longen, maar ik was er zeker nog niet. Ik krijg het snel benauwd, duizelig en ben snel moe, maar zolang ik kan blijven zitten en niet te ver hoef te lopen, moet het zeker lukken! 
 

Het was zover, de zondag was aangebroken en ik werd om 12 uur opgehaald. Tegenover onze woning ligt een super leuke tent genaamd "Bij ons in de Wellerwaard". De ruimte was prachtig versierd (de foto's zeggen alles) en de naaste familie en liefste vriendinnen waren aanwezig. Wat een mooie welkomst! 
 

Tussen de hightea door, was er ruimte voor gezelligheid en voor leuke activiteiten. Zo mocht ik bijvoorbeeld de baby foto's raden van de genodigden en ik had ze allemaal goed tot mijn verbazing! Nou ja op 1 foto stonden mijn tweeling nichtjes op en daar zag ik echt geen verschil in πŸ˜‚πŸ˜‚ Voor iedere foto welke goed geraden was, mocht ik een cadeautje openen.  Verder mocht ik een soort van 30 seconds spel doen, een geur test en de genodigden mochten een A4tje invullen met wat vragen. Deze mag ik in de kraam week openen, elke dag 1. Ben benieuwd naar de antwoorden :-) De genodigden mochten ook niet en slabbetje intekenen/ kleuren. Super leuke herinnering voor later! 

Het was echt een super dag!! Bedankt allemaal voor deze mooie ervaring en de prachtige cadeaus!! 

 

 

 

 

Ziekenhuisopname

31 maart 2022

Blaasontsteking

Zo ben je donderdag nog aan het werk en dan ineens in de middag voel je je niet zo lekker. Steken in me buik, misschien indalingsweeen? Ik ben maar in bad gegaan, misschien helpt het iets dacht ik maar het werd alleen maar erger. Op dat moment besloot ik de verloskundige te bellen. Zij gaf aan dat het wellicht een blaasontsteking kon zijn en om bij de huisarts urine in te leveren. De volgende ochtend leverde mijn man mijn urine bij de huisarts af want ik voelde me te ziek om de deur uit te gaan. De huisarts kwam vlot met de uitslagen: u test positief, als de koorts boven de 38 komt direct bellen! Antibiotica kuur stond voor mij klaar maar voordat ik er aan kon beginnen, kreeg ik hogere koorts en werd ik direct naar het ziekenhuis gestuurd door de huisarts. 
 

Nierbekontsteking 

Bij de spoedeisende hulp was het afwachten totdat ik aan de buurt was. Na allerlei onderzoeken moest ik blijven. Er waren eiwitten in mijn urine gevonden. Dat duid op nierbekontsteking! Ik was nooit eerder in het ziekenhuis opgenomen geweest dus vond het erg spannend! Ik mocht bij de kraamafdeling omdat ik zwanger ben. Hoofd behandelaar was de uroloog en daarnaast keek de gynaecoloog mee mbt medicatie, etc. Ik kreeg direct antibiotica en vocht  aan een infuus en had een gedeelde kamer samen met een ander patiënt. De eerste nacht kon ik niet slapen vanwege de hoofdpijn. De koorts bleef maar oplopen en daardoor werd ik naar een aparte kamer gebracht in isolatie. Daar ben ik nogmaals getest op COVID en influenza, beide waren negatief! Waarom kreeg ik het steeds benauwder en werd de koorts steeds hoger?

Urosepsis

Zaterdagnacht was een hel, hele nacht extreme hoofdpijn, koude rillingen en warmte aanvallen. Zondag ochtend tijdens de controle bleek mijn temperatuur 40 graden, saturatie was 40 en bloeddruk 70/40. Het ging niet goed. De verpleegkundige had gelukkig direct hulp ingeschakeld en voordat we het wisten stond een heel team aan artsen in de kamer. Er werden allerlei onderzoeken gedaan, het was net een aflevering van "House". Ze waren aan het overleggen wat het allemaal kon zijn. In de tussentijd kreeg ik zuurstof toegediend via een masker, kreeg ik extra vocht en extra antibiotica toegediend. Ik hoorde ze iets zeggen over een sepsis en over de mogelijkheid om de kleine te halen. Uiteindelijk bleek het urosepsis te zijn, bloedvergiftiging door de nierbekontsteking. 
 

Longontsteking en longoedeem 

Vanwege de benauwdheid en hoesten werden foto's gemaakt van mijn longen. Uitslag: longontsteking aan linkerlong, mogelijk ook aan rechter (uiteindelijk is het onduidelijk of ik werkelijk een longontsteking had, want de verschillende artsen hadden verschillende conclusies hierover). Om een longembolie uit te sluiten, werd er in overleg met de gynaecoloog een ct scan gemaakt. Daaruit bleek dat ik gelukkig geen longembolie had, maar wel vocht achter me longen. Waarschijnlijk door de extra toegediende vocht tijdens de sepsis. Opnieuw in overleg met de gynaecoloog kreeg ik eenmalig plasmedicatie door het infuus. Vanwege de zwangerschap zijn artsen beperkt in wat ze kunnen geven. Gelukkig had ik een katheter, want in totaal heb ik tegen de 5L uitgeplast. 
Vanwege de benauwdheid en het hoesten moest ik rechtop slapen, nou dat ging dus niet. Slapen ging niet of amper en het gekke was dat ik niet eens moe was.
 

Naar huis

Maandag werd de benauwdheid gelukkig minder. Ik had geen koorts meer. De ontstekingswaardes waren gedaald. De antibiotica sloeg aan. Zuurstof werd verminderd, katheter en infuus mochten ervanaf. Na 24 koortsvrij te zijn, mag je namelijk over naar oraal. Met behulp van de verpleegkundige ging ik oefenen om zelfstandig naar de wc te lopen. Vernevelen bleef ik nog even doen, thuis zou in Ventolin diskus krijgen voor als ik benauwd zou zijn. Dinsdag mocht het zuurstof er helemaal vanaf. Ik probeerde zelfstandig kleine stapjes te zetten en langzaam aan voelde ik me weer een beetje mezelf worden. Als ik nog 24 uur koortsvrij zou blijven dan mocht ik woensdag naar huis en ja, dat was gelukkig zo! Ik was zo blij! 
 

Herstel

Het voelt heerlijk om weer thuis te zijn! Even alles installeren, bed zo indelen met veel kussens zodat ik niet plat lig, enz. s'avonds hielp mijn man mij de trap op naar boven, hij hielp mij met wassen, aankleden. En in de ochtend hielp hij mij weer naar beneden. Gelukkig kon ik zelfstandig naar de wc, want ik leek op een Michelin pop, maar plaste gelukkig veel wat betekend dat al het vocht eindelijk uit mijn lijf begint te komen. Verder slik ik mijn antibiotica verder in. 
Nu 11 april, kan ik zelfstandig klein stukjes lopen, het gaat steeds beter. Slapen lukte tot nou toe niet door veel hoesten en benauwdheid. Vannacht heb ik dankzij codeine en raam open voor het eerst weer kunnen slapen. Heb pijn aan mijn billen van het zitten, hopelijk kan ik snel liggend slapen want zittend slapen ligt niet bepaald lekker. 
 

Dankbaarheid

Wat ben ik toch ontzettend dankbaar. Dankbaar dat mijn huisarts mij direct naar het ziekenhuis stuurde, dankbaar voor de artsen die zo goed voor mij gezorgd hebben en zo snel hebben gehandeld. Dankbaar voor alle lieve verpleegsters die mij zo goed verzorgd hebben. Wat een top ziekenhuis (Harderwijk)! Dankbaar voor alle lieve familieleden en vrienden die er voor ons waren om ons te steunen. Dankbaar voor het leven! Mega dankbaar voor mijn man! Hij is niet van mijn zijde afgeweken, hij was en is er altijd voor me. Hij helpt mij en verzorgt me. Hij is mijn steun en toeverlaat! ❀️ 


Urusepsis

Pijn klachten

21 maart 2022

Sinds 2 weken begin in echt last te krijgen van mijn been, een pijn dat van boven naar onder mijn been loopt. Waarschijnlijk ischias. In de gaten houden dat het geen bekkenpijn is. Enige advies: sporten, in conditie blijven, fysiotherapie. Nu al 2 weken begonnen met sporten, hopelijk helpt dat wat. Verder soms erg benauwd en wat last van duizeligheid, maar ach, ten op zichtte van mjn vorige zwangerschap heb ik niks te klagen. We gaan lekker door met alles :-) De tijd vliegt voorbij!